Hoezo beperkt? Plezier beleven aan de evenementen van Rotterdamse Sporticonen kent geen grenzen of beperkingen. Olaf Geneugelijk was amper de tennisbanen van Lake 7 aan de rand van Rotterdam afgerold of de aanmelding van hem en zijn achtjarige broer Timo kwamen via internet binnen voor de Leontien van Moorsel Ride, het eerste evenement van 2020.
Een beter voorbeeld van de doelstellingen van Rotterdamse Sporticonen bestaat er feitelijk niet. Olaf Geneugelijk zit in een rolstoel, maar doet gewoon mee. Daardoor kan hij net zoals elk ander kind bij de Raemon Sluiter Open zijn. Zonder voorwaarden of beperkingen. De stichting met ANBI-status van Goed Doel is er voor iedereen. De grote drijfveer van het bestuur van voorzitter Ed van Leeuwen is om alle kinderen een kans te geven om gratis deel te nemen aan de evenementen van Rotterdamse Sporticonen.
Met of zonder geestelijke, lichamelijke of visuele beperking. En ook geld mag nooit een drempel zijn voor kinderen om dicht bij een icoon te komen. Een handtekening van hem te krijgen. Een diploma te ontvangen of met hem op de foto te gaan. Rotterdamse Sporticonen is er voor alle kinderen van vier tot en met twaalf. En vooral die in de Maasstad een extra steuntje in de rug nodig hebben. Dat zijn de scholen uit het Social Pact, Mytylschool De Brug en de Visio-school voor blinden en slechtzienden.
En hoe aanstekelijk plezier werkt, blijkt wel bij de boers Geneugelijk. Samen zijn ze er op zondag 5 januari bij in Ahoy op de Leontien van Moorsel Ride tijdens Kidsday van de Wooing/Zesdaagse.