Na hockeyclub Feijenoord is Steeds Hooger de tweede inclusieve vereniging van Rotterdamse Sporticonen. Dat betekent dat kansarme kinderen bij de 111 jaar oude Rotterdamse voetbalclub bij aanmelding kunnen rekenen op een totaalpakket van contributie en kleding, waardoor sporten totaal kosteloos mogelijk wordt gemaakt.
De inclusieve vereniging is een driehoek van Rotterdamse Sporticonen (Pim Blokland/r) samen met het JeugdFonds Sport (Mandy Leenpoel/m) en Klupp Sportswear. Zij zetten zich gezamenlijk in voor kinderen uit gezinnen waarbij de middelen ontbreken om een kind te laten sporten. Ongeacht de tak van sport, of wijk in Rotterdam.
Als ouders niet meer dan 130 procent van het minimum verdienen steekt de driehoek JeugdFonds Sport, Klupp Sportswear en Rotterdamse Sporticonen deze kinderen de helpende hand toe. Er is in Rotterdam veel nog veel te doen. Een op de vier kinderen leeft in de Maasstad immers onder de armoedegrens.
De inclusieve vereniging betekent dat kinderen van vier tot en met twaalf jaar zich voor nul euro kunnen aansluiten. Het JeugdFonds betaalt de contributie voor het kind en Klupp Sportwear het volledige tenue. Net als HC Feijenoord was Steeds Hooger (Tiel en Steen/l) direct enthousiast om de tweede inclusieve vereniging van Rotterdamse Sporticonen te worden.
Als inclusieve vereniging zal ook Steeds Hooger, in navolging van HC Feijenoord, met ingang van het nieuwe seizoen met het logo van het JeugdFonds op de mouw van de shirts van alle 500 leden gaan spelen. De ambitie van Rotterdamse Sporticonen is dat na Steeds Hooger en HC Feijenoord in 2019 en 2020 in samenwerking met Klupp Sportswear en JeugdFonds nog door acht andere iclubs een nclusieve verenginig worden.
Alleen zo worden kansarme kinderen in Rotterdam ook kansrijk.